Yangın Tatbikatı
Olası yangınlara hazırlıklı olmak amacıyla İYTE İŞ Sağlığı ve Güvenliği Birimi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı koordinatörlüğünde yangın tatbikatı gerçekleştirilecek.

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve ilgili yönetmelikler gereğince düzenlenen yangın tatbikatı, 29 Kasım 2017 tarihinde Kütüphane Gösteri Merkezinde yapılacak. Program, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekiplerince verilen eğitimle başlayacak, ardından İYTE acil durum ekipleri tarafından uygulama yapılacak.

Tatbikat senaryosu kütüphane salonlarında sirenlerin çalması ve alarmlarla başlayacak ve giriş kapısı önündeki dış alanda yangın anında neler yapılması gerektiği, yangın tüplerinin kullanımı ve yangın sonrası yapılması gerekenler konusunda bilgiler verilerek uygulaması yapılacak. Eğitim sonrası tatbikatta yakılan ateş, görevli personel tarafından söndürülecek.

Söz konusu tatbikata başta birimlerde oluşturulan acil durum ekipleri olmak üzere tüm İYTE’liler davetlidir.

Tarih: 29 Kasım 2017 (Çarşamba)
Saat: 13.00-17.00
Yer:  Kütüphane Gösteri Merkezi