İYTE, Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksinde Başarısını Sürdürdü
“Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Yetkinliği” kategorisinde 1. olan İYTE,  Türkiye’nin En Girişimci ve Yenilikçi Üniversiteleri sıralamasında ilk ondaki yerini korudu.

TÜBİTAK’ta düzenlenen basın toplantısıyla Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü  tarafından açıklanan 2017 yılı En Girişimci ve Yenilikçi Üniversiteler Endeksinde İzmir Yüksek  Teknoloji Enstitüsü, önceki yıllarda gösterdiği başarıyı sürdürdü.

Endeks ile üniversiteler arasında rekabet ortamı sağlanarak, üretilen bilginin katma değere dönüştürülmesi amaçlanıyor. Sanayi Bakanlığından yapılan açıklamaya göre endeks belirlenirken üniversiteler, bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliği, fikri mülkiyet havuzu, işbirliği ve etkileşim, girişimcilik ve yenilikçilik kültürü ile ekonomik katkı ve ticarileşme gibi farklı 23 ayrı boyutla incelendi. “Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Yeteneği” kategorisindeki başarısıyla dikkat çeken İYTE, tüm kategorilerin yer aldığı genel değerlendirmede devlet üniversiteleri arasında beşinci oldu.

Endeksin ilk sırasında 90,97 puanla yer alan Sabancı Üniversitesini, 87,31 puanla ODTÜ takip ediyor.

Endekste ilk 10’da yer alan üniversiteler ve puanları:

1. Sabancı Üniversitesi
2. Orta Doğu Teknik Üniversitesi