Beamore Geleceğin Teknolojilerine Hazırlanıyor
İYTE öğrencileri tarafından ClassBoom’da geliştirilen Beamore, büyük organizasyonların kolaylıkla planlamasını sağlarken, sunduğu sesli asistan ve botları aracılığıyla geleceğin teknolojilerine hazırlanıyor. Birçok yarışmada derece alan proje, “TÜBİTAK Üniversite Öğrencileri Yazılım Projeleri Yarışması”nda da finalde yarışacak.

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü öğrencileri tarafından ClassBoom’da geliştirilen Beamore, yönetim ve etkinlik organizasyonlarının etkileşimli olarak tek bir uygulama üzerinden yürütülmesini sağlıyor.

Etkinliklerin oluşturulmasını, yayımlanmasını, etkinlik öncesi ve özellikle etkinlik anında katılımcıların bilgilendirilmesini mümkün kılan Beamore, katılımcıların da tek bir mobil uygulama üzerinden tüm etkinlikleri kolayca görmesini sağlayan bir yazılım projesi. Bir web portalı ve mobil uygulamalardan oluşan Beamore; Facebook, Messenger, Skype, Slack ve Telegram gibi yapay zeka ChatBotlar ile Cortana yardımıyla direkt konuşarak 24 saat hizmet alınabilen sesli asistan bileşenlerinden oluşuyor. Projenin gelişimiyle BLE Beacon eklentilerinin de kısa sürede uygulamaya eklenmesi planlanıyor.

Üniversiteler, vakıflar ve belediyeler gibi kurumlarla; fuar, kongre ve festival gibi büyük çaplı organizasyonların tümünün yönetimine aday olan Beamore’un ilk uygulaması Ekim ayında İYTE’de düzenlenen IZTECH Roboleague’de başarıyla gerçekleştirildi.

İLETİŞİMİ SESLİ ASİSTAN VE BOTLAR İLE SAĞLAYACAK
Proje ile aynı isimli girişim ekibinin kurucu ortağı Ersin Yıldız, Beamore Projesi’ne ait şu detayları aktarıyor: “Beamore, mobil uygulamalarımız ve etkinlik yönetim panelimizle halihazırda bazı problemlere net çözüm üretiyor. Ancak, Beamore’un amacı ileride oluşabilecek problemlere şimdiden çözüm üretmektir. Şöyle ki biz Beamore ile iletişimi mobil uygulamaların yanı sıra, botlar ve sesli asistanlarla sağlayacağız. Bundan 15 yıl önce mobil uygulamalar yoktu, ama şimdi mobil uygulaması olmayan ortam, sistem yok. Bundan belli bir süre sonra ise artık iletişim mobil uygulamalarıyla değil, botlar ve sesli asistanlar ile sağlanacak. Şu an dünyada sesli asistanların kullanım oranı yaklaşık yüzde 25. Bu oran gelecekte daha da yükselecek. Bu amaçla, Beamore ile bu altyapıyı kurup, gelecekte oluşacak bu ihtiyaç için şimdiden çözüm üretmiş olacağız.”

BEAMORE, “TÜBİTAK YAZILIM PROJELERİ YARIŞMASI” FİNALİNDE
İYTE Mezunları Ersin Yıldız ve Orçun Deniz’in kurucu ortak olduğu proje ekibi Onur Çelik, Hasan Harman , Melike Topçu ve Onur Gülırmak’tan oluşuyor.

Lisans eğitimleri sırasındaki bitirme tezi hazırlıklarıyla proje fikri şekillenmeye başlayan ekip, yaklaşık bir yıl önce Beamore üzerine çalışmaya başlıyor. Projeleriyle Teknopark İzmir Kuluçka Merkezi ClassBoom’a kabul edilen ekip, yoğunlaştırdığı çalışmalarıyla Genç Beyinler Yeni Fikirler (GBYF) Yarışması Diğer Bilişim Kategorisi’nde birinciliğe hak kazanıyor.

Geride kalan bir yıllık süreçte, aldıkları girişimcilik eğitimleri ve mentörlük destekleriyle projelerini olgunlaştıran ve geleceğe dönük planlamalarını kurgulayan ekip, İTÜ Çekirdek’te düzenlenen BigBang Girişimcilik Yarışması’nda çeyrek finale kadar yükselme başarısı gösteriyor. Yine Beamore Projesi ile IEEE Türkiye Lisans Bitirme Proje Yarışma ve Sergisi Türkiye 3.sü olan ekip, “TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Yazılım Projeleri Yarışması” finalisti olarak 19-23 Kasım 2017 tarihleri arasında Konya’da yarışacak.

Son Güncelleme : Emrullah Demiraslan 17.11.2017 17:05