Rektör Baran, Ödül Alan Öğretim Üyelerini Ziyaret Etti
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, TÜBİTAK Bilim, Hizmet ve Teşvik ödülünü alan Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Emrullahoğlu ve Fotonik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Şahin’i ziyaret ederek, başarılarının devamını diledi.

TÜBİTAK tarafından her yıl bilimsel ve teknolojik alanlarda araştırma faaliyetlerini desteklemek, bilim insanlarının araştırıcılarının yetiştirilmesini sağlamak amacıyla verilen TÜBİTAK Bilim, Hizmet ve Teşvik ödüllerini alanlar açıklandı. TÜBİTAK Yönetim Kurulu tarafından 2018 yılında 3 Bilim Ödülü, 3 Özel Ödül ve 12 Teşvik Ödülü verilmesine karar verildi.

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Emrullahoğlu ve Fotonik bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Şahin TÜBİTAK Bilim, Hizmet ve Teşvik ödünlerine layık görüldü.

İYTE’den ödül alan öğretim üyeleri ve çalışma alanları ise şu şekilde:

Doç. Dr. Mustafa Emrullahoğlu (İYTE Kimya Bölümü Öğretim Üyesi)
“Organik kimya alanında organik sentez ve kemosensör tasarım konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları” nedeniyle Teşvik Ödülü almaya hak kazandı.
Anabilim Dalı: Kimya /Organik Kimya
Araştırma Alanları:
- Kemosensör ve Biyosensör Tasarım, Sentez ve Biyolojik Uygulamaları,
-Canlı hücreler içerisinde biyolojik öneme sahip bileşiklerin varlığını, konumunu, hücre içi geçiş güzergâhlarını belirleyen ve görüntülenmelerine olanak sağlayan kemosensörlerin (kimyasal sensörlerin) geliştirilmesi,
-Geçiş Metalleri eşliğinde yeni organik sentez yöntemlerin geliştirilmesi,
-Fotodinamik terapi ajanlarının geliştirilmesi

Doç. Dr. Hasan Şahin (İYTE Fotonik Bölümü Öğretim Üyesi)
“Nano-ölçek malzemelerin özelliklerinin anlaşılması için gerçekleştirdiği hesaplama temelli konulardaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları” nedeniyle Teşvik Ödülü almaya hak kazandı.
Anabilim Dalı: Fizik
Araştırma Alanları: Nanoteknoloji, Malzeme Bilimi, Teori, Hesaplamalı Fizik

Urla Belediye Başkanı, Rektör Baran’ı Ziyaret Etti 14.12.2018 Genel
İzmir NIC Projesi Tanıtım Toplantısı 14.12.2018 Genel
ESİAD ve EGİAD Yönetim Kurulu Başkanları İYTE'de 13.12.2018 Genel
Rektör Baran Ege Ordusu Komutanı’nı Ziyaret Etti 12.12.2018 Genel
Yaşar Üniversitesi Rektörü Dinçer'in Ziyareti 12.12.2018 Genel
İYTE Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü 2009 Mezunumuz Semir Beyaz'ın Başarısı... 11.12.2018 Genel
Urla Kaymakamı ve Urla Cumhuriyet Başsavcısı'nın Ziyareti 10.12.2018 Genel
Rektör Baran, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Köse ile Bir Araya Geldi 06.12.2018 Genel
İYTE Dünya Sıralamasında En İyi Üniversiteler Arasında 30.11.2018 Akademik
İYTE’ye Sedat Simavi Ödülü 28.11.2018 Akademik
Rektör Baran, Ödül Alan Öğretim Üyelerini Ziyaret Etti 26.11.2018 Akademik
İYTE’de Rektör Devir Teslim Töreni Yapıldı 26.11.2018 Genel

Son Güncelleme : Emrullah Demiraslan 26.11.2018 17:07

Öğrenci Bilgi Sistemi İYTE Web Mail İYTE Kütüphane Mezunlar Nerede İYTE Bülten İZTEKGEB Atmosfer TTO Bimer İYTE'de Ne Nerede?