İYTE’de Kayıtlar Tamamlandı
İYTE’nin 2018-2019 yeni akademik yılı için kayıtlar tamamlandı. Tüm kontenjanların dolduğu İYTE’de dört güne yayılan kayıtlar, kampüsteki Merkezi Kafeteryada yapıldı.

Kayıt süresince, 7’si YÖS kanalıyla olmak üzere İYTE’ye toplam 785  lisans ve 312 lisansüstü öğrencisi kayıt yaptırmaya hak kazandı.

Üniversiteli olmak için büyük emek veren öğrenciler, aileleriyle birlikte İYTE Merkez kafeteryasında kayıtlar için özel olarak hazırlanan salonda hazır bulundular.

Kayıt işlemleri tamamlanan öğrenciler, üniversiteyi ve kampüsü tanıtmak için kurulan stantlardan İYTE hakkında bilgi aldılar. Öğrenciler, İYTE’yi tercih etme nedenleri arasında, eğitim dilinin yüzde yüz İngilizce olması, gelişmiş laboratuvar olanakları, üniversite memnuniyet anketlerinde birincilik, güçlü akademik kadro, enstitü olması gibi faktörleri sıraladılar. Ayrıca öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı azlığının kendileri için bir avantaj olacağını belirten öğrenciler, ilk yıl hazırlık okumanın, geçiş dönemini iyi değerlendirmek adına bir fırsat olduğunu ifade ettiler.

Son Güncelleme : Emrullah Demiraslan 13.09.2018 16:00

Öğrenci Bilgi Sistemi İYTE Web Mail İYTE Kütüphane Mezunlar Nerede İYTE Bülten İZTEKGEB Atmosfer TTO Bimer İYTE'de Ne Nerede?