Doç. Dr. Hasan Şahin Dünya Listesinde
İYTE Fen Fakültesi Fotonik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Şahin, dünyanın en başarılı bilim insanları listesine giren 15 Türk akademisyen arasında yer aldı.

Dünya çapında 20 binden fazla üniversitenin ve yüz binlerce bilim insanının akademik performanslarını değerlendirmek üzere 2006 yılında İspanya’da kurulmuş olan Webometrics tarafından dünyanın en iyi nanoteknoloji-nanobilim uzmanları açıklandı.

Sıralamada en iyilerin belirlenmesi amacıyla bilimsel ürünlerin etkinliğini ortaya koyan H-indeks, atıf sayısı, doküman sayısı gibi geçerliliği ve güvenilirliği yüksek olan bilimsel kriterler kullanıldı. Dünyanın en kapsamlı akademik performans sıralama sistemi olan Webometrics’e göre Türkiye'den sadece 15 akademisyen bu özel listede yer alabildi.

TÜBA – GEBİP ÖDÜLÜ SAHİBİ
Doç. Dr. Hasan Şahin, daha önce de nanoteknoloji alanında “Malzemelerin Elektronik, Manyetik, Kuantum Transport, Fononik ve Optik Özelliklerinin Kuramsal ve Deneysel İncelenmesi” üzerine yaptığı başarılı çalışmalarıyla 2017 TÜBA- GEBİP ödülünü almaya hak kazanmıştı. Doç. Dr. Şahin ayrıca 2016 FABED, 2016 BAGEP, 2017 ODTÜ Parlar Vakfı ödüllerini de kazandı.

Teorik araçlar ile deneysel bulguların aydınlatılması üzerine tecrübe sahibi olan Dr. Şahin, yurtiçi ve yurtdışında yer alan birçok deneysel araştırma grubu ile ortak çalışmalar yürütmektedir.

Doç. Dr. Şahin ve grubu tarafından halihazırda yürütülen projeler ile yeni nesil perovksite kristaller, ultra-ince heteroyapılar ve nano-ölçek kaplama malzemelerinin teorik ve deneysel olarak incelenmeleri gerçekleştirilmektedir.

Son Güncelleme : Evrim Yakut 04.09.2018 16:15

Öğrenci Bilgi Sistemi İYTE Web Mail İYTE Kütüphane Mezunlar Nerede İYTE Bülten İZTEKGEB Atmosfer TTO Bimer İYTE'de Ne Nerede?