İYTE Birinci, Rektör Güden Altın Ödülün Sahibi
“Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA)’nın sonuçlarına göre İYTE A+ alarak devlet üniversiteleri arasında birinci olma başarısını tekrarladı. İYTE Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden ise Rektör Performansı Değerlendirme Ölçeği sonuçlarında Altın Ödül almaya hak kazandı.

109 devlet ve 63 vakıf üniversitesinde eğitim gören 26.513 öğrenciyle yapılan anket çalışması sonucunda İYTE, devlet üniversiteleri arasında birinci, vakıf üniversitelerinin de dahil edildiği sıralamada ise 3. sırada yer aldı. Yine aynı araştırmanın ikinci ayağı olarak yapılan Rektör  Performansı Değerlendirme Ölçeğinde öğrencilerden öğrenim gördükleri üniversitenin rektörüne ilişkin veri toplandı. Analiz sonrasında en yüksek puanı alan ve üniversitede göstermiş olduğu üstün performanstan dolayı Rektör Güden, Altın Ödüle layık görüldü. 3 altın, 4 gümüş, 5 bronz ödülün bulunduğu kategoride Rektör Güden devlet üniversiteleri rektörleri arasında altın ödüle ulaşan tek isim oldu.

İlk olarak 2016 yılında yapılan Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırmasında A+ alarak dikkatleri üstüne toplayan İYTE, bir kez daha listede birinci sırada yer aldı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel tarafından yapılan anket ile öğrencilerin deneyim ve memnuniyetlerini anlamak, üniversitelerin gelişimine katkıda bulunmak amaçlandı.

Üniversitelerin; yerleşkenin ve yaşamın doyuruculuğu, akademik destek ve ilgi, kurumun yönetim ve işleyişinden memnuniyet, öğrenme imkân ve kaynaklarının zenginliği, kişisel gelişim ve kariyer desteği gibi kriterlere göre sıralandığı araştırmada, üniversitelere ‘A+’, ‘A’, ‘B’, ‘C’, ‘D’ ve ‘FF’ gibi notlar verildi.

İYTE’nin Performansı
Tematik ve öğrenci odaklı bir üniversite olan İYTE, devlet üniversiteleri arasında tüm başlıklarda aldığı yüksek puanlarla dikkat çekiyor:

“Öğrenim Deneyimi Tatminkarlığı”nda 1. sırada (A+)
“Yerleşke ve Yaşamının Doyuruculuğu’nda 6. sırada (A+)
“Akademik Destek ve İlgi”de 1. sırada (A+)
“Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet”te 1. sırada (A+)
“Öğrenme İmkan ve Kaynaklarının Zenginliği’nde 1. sırada (A+)
“Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği”nde 1. sırada (A+)

Detaylı bilgi için https://www.uniar.net/tuma

Son Güncelleme : Evrim Yakut 31.08.2018 10:09

Öğrenci Bilgi Sistemi İYTE Web Mail İYTE Kütüphane Mezunlar Nerede İYTE Bülten İZTEKGEB Atmosfer TTO Bimer İYTE'de Ne Nerede?