İYTE’de Endüstri 4.0 ve Getireceği Değişimler Konuşuldu
İYTE İnovasyon Merkezinde düzenlenen “Geleceğe Bakmak” seminerler dizisinin ilkinde Endüstri 4.0 devriminin getireceği fırsat ve tehditler değerlendirildi.

Elsevier ve RELX Yönetim Kurulu Başkanı Youngshuk ‘YS’ Chi’nin konuk konuşmacı olarak katıldığı seminer 29 Ocak 2018 tarihinde yapıldı. Seminere İYTE Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden, TÜBİTAK Ulakbim Müdürü M. Mirat Satoğlu, TBMM 23. Dönem Milletvekili Taha Aksoy, farklı üniversitelerden rektör yardımcıları, akademisyenler, öğrenciler,  Ege Bölgesi’ndeki Teknopark ve TTO’lar, İzmir’deki ilgili kamu kuruluşları, Ege Bölgesi Sanayi kuruluşları ile ilgili STK’ların üst düzey yöneticileri katıldı.

Seminerin açılış programını yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Güden, seminerin içeriğinden ve öneminden kısaca bahsetti. Programı düzenleyenlere ve katılanlara teşekkür eden Rektör Güden’in ardından Elsevier ve RELX Yönetim Kurulu Başkanı Youngshuk ‘YS’ Chi “Dördüncü Endüstri Devrimi’nin (Endüstri 4.0) Günümüzde Üniversiteler için Anlamı” ve “Dördüncü Endüstri Devrimi’nde Sınırları Aşan İşbirlikleri” başlıklarında olmak üzere iki ayrı sunum yaptı. Youngshuk ‘YS’ Chi, akıllı teknoloji çözümlerinin insanlığa ve yaşama etkilerini anlattığı konuşmasında, yeni sanayi devrimi içerisinde nesnelerin interneti, büyük veri, yapay zeka gibi kavramların önemine değindi.

İki ayrı oturumda süren seminerin ikinci bölümünde ise Elsevier Araştırma Çözümleri Satış Müdürü Shadi Awwad konuşma yaptı. Shadi Awwad, “Akademik Sıralamalar, Araştırma Metrikleri ve Türk Üniversiteleri için Bilimde Uluslararası Rekabet” başlıklı konuşmasında, dijital dönüşüm ve Endüstri 4.0 ile birlikte ulaşılacak yeni seviyede üniversitelerin belirleyeceği pozisyon hakkındaki fikirlerini aktardı.

Soru-cevap bölümünün ardından seminer sona erdi.

Konuşmacıların sunumlarına aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

Facing the Future:What Industry 4.0 Means for Universities Today - Youngsuk “Y.S.” Chi

Opportunities for Growth in Industry 4.0: Collaborating Across Boundaries - Youngsuk “Y.S.” Chi

Rankings and Metrics – International Competition - Shadi N. Awwad

Son Güncelleme : Emrullah Demiraslan 30.01.2018 14:04