ODTÜ Prof. Dr. Mustafa N.PARLAR Eğitim ve Araştırma Vakfı Ödülü
İYTE Fotonik Bölümü Öğretim Üyesi Hasan Şahin “2017 Yılı ODTÜ Prof. Dr. Mustafa N.PARLAR Eğitim ve Araştırma Vakfı Araştırma Teşvik Ödülü”nü kazandı.

Doç. Dr. Hasan Şahin "Nano-ölçek Malzemelerin Elektronik, Manyetik, Kuantum Transport, Fononik ve Optik Özelliklerinin Kuramsal ve Deneysel İncelenmesi” üzerine gerçekleştirdiği çalışmalar ile “2017 Yılı ODTÜ Prof. Dr. Mustafa N.PARLAR Eğitim ve Araştırma Vakfı Araştırma Teşvik Ödülü”nü almaya hak kazandı. Doç. Dr. Şahin ve grubu tarafından son yıllarda yapılan 40'tan fazla çalışma ile literatüre kazandırılan yeni nesil malzemeler kısa zamanda birçok uluslararası araştırma grubuna esin kaynağı olarak 5000'den fazla atıf aldı. Dr. Şahin, İYTE çatısı altında yürüttüğü deneysel ve teorik çalışmalara ek olarak, yurtdışında yer alan 10'dan fazla üst düzey deneysel araştırma grubu ile uluslararası çalışmalar yürütüyor.

Vakıf tarafından verilen ödül ile araştırmalarıyla ülkenin sorunlarına bilimsel anlamda katkıda bulunan araştırmacıların çalışmalarına destek olmak amaçlanıyor.

Son Güncelleme : Evrim Yakut 04.01.2018 15:48