İYTE’ye Sedat Simavi Ödülü
İYTE Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Haldun Sevinçli, 2017 Sedat Simavi Fen Bilimleri Ödülünü kazandı.

Alanındaki en saygın ödüllerden biri olarak kabul edilen ve 1977’den bu yana sürdürülen Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Sedat Simavi Ödülleri, her yıl alanındaki en iyi gazeteci, sanatçı, yazın, spor ve bilim insanlarına veriliyor.

Doç. Dr. Haldun Sevinçli,  “Grup-VA Elementlerinin Altıgen Örgülerinde Kuartik Dispersiyon, Güçlü Tekillik, Manyetik Kararsızlık ve Benzersiz Termoelektrik Özellikler” adlı eseri nedeniyle Fen Bilimleri kategorisinde en iyi bilim insanın ödülüne layık görüldü.

Son Güncelleme : Evrim Yakut 01.12.2017 16:46