İYTE Halk Dansları Topluluğu Geleneksel Halk Dansları Gecesi
İYTE Halk Dansları Topluluğu tarafından hazırlanan ve her yıl merakla beklenen halk oyunları gecesi 20 Mayıs 2017 tarihinde D.E.Ü. Sabancı Kültür Merkezinde gerçekleşecek. Topluluk, çeşitli yörelerden derlediği farklı danslarla Anadolu’nun kültür çeşitliliğini görsel bir şölene dönüştürecek.

Akademik Danışmanları Okutman Nüket Dalcı, Eğitmenleri Okan Öktem, Hasan Zengin ve Yunus Keser öncülüğünde çalışmalarını sürdüren Topluluğun, Balkanlardan Kafkaslara, Karadenizden Toroslara değin Anadolu’nun birbirinden farklı oyunlarını stilize ederek hazırladıkları program, seyir sevki yüksek bir gece vaat ediyor.

110  kişiden oluşan dansçı ekibiyle sahne almaya hazırlanan Halk Dansları Topluluğu, bu yıl ilk kez konuk ekip olarak bir çocuk grubunu ağırlayacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Dans ve Ritim Topluluğu Minikleri Kafkas danslarında Topluluk ile birlikte dans edecek. İki bölümden oluşacak gecede gösterilerin yanı sıra emeği geçen kişi ve kurumlar ile bu sene mezun olan dansçılara plaket verilecek.

Geleneksel Halk Dansları Gecesi’ne katılmak isteyenler, biletlerini İYTE Halk Dansları Topluluğundan satın alabilirler.  Afişlerde sorumlu öğrencilerimizin telefon numaraları bulunmaktadır.

Tarih: 20  Mayıs 2017 (Cumartesi)
Saat : 20.00
Yer   : D.E.Ü Sabancı Kültür Merkezi