53. Kütüphane Haftası Kutlandı
Kütüphane Haftası, İYTE Kütüphane Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan bir organizasyonla 29 Mart tarihinde kutlandı.

Kütüphane Gösteri Merkezinde düzenlenen etkinliğe, Rektör Prof. Dr. Mustafa Güden, daire başkanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Etkinliğin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Güden, teknolojinin her geçen gün geliştiğini ancak dünyanın teknoloji yaratanlar ve kullananlar olarak ikiye ayrıldığını söyledi. Dijital dünyanın sunduğu olanaklardan bahseden Güden “Dijital dünyayı gerektiği kadar kullanmalıyız. Teknolojinin bize sunduğu olanakların yanı sıra dezavantajları da var. Örneğin analitik düşüncenin, problem çözme yeteneğinin gelişmesine olumsuz yönde etki yapıyor. Bu yüzden özellikle eğitim hayatınız süresince okumalı, yazmalı ve iyi gözlen yapmalısınız. Ancak bu şekilde teknolojiyi yaratanların yanında yer alabilirsiniz” dedi.

Kütüphane Daire Başkanı Gültekin Gürdal’ın günün anlam ve önemini anlatan konuşmasının ardından  İYTE Kütüphanesinden ödünç kitap alarak en çok kitap okuyan akademik, idari, lisans ve lisansüstü öğrencilere ödül verildi. Törende ayrıca İYTE Kütüphanesi tarafından düzenlenen “Yaşayan Kütüphaneler”  konulu film yarışması için öğrencilerin hazırladığı videoların gösterimi yapıldı.

Kütüphane Haftası kapsamında özel bir dinleti hazırlayan İYTE Türkü Topluluğu ve Müzik Topluluğu’nun mini konseri beğeni topladı.

Son Güncelleme : Emrullah Demiraslan 30.03.2017 13:26