İYTE’ye İki Ödül Birden
İYTE Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Emrullahoğlu ve Moleküler Biyoloji Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Devrim Pesen Okvur, TÜBA (Türkiye Bilimler Akademisi) tarafından verilen 2016 yılı Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı ödülünü kazandı.

GEBİP ödülü, doğa, mühendislik, sağlık ve sosyal bilimler alanında uluslararası nitelikte bilimsel çalışmalarıyla öne çıkan genç bilim insanlarını, araştırmalarında ve kendi araştırma gruplarını geliştirmede desteklemek ve genç bilim insanlarını üstün başarılı araştırmalara özendirmek amacıyla her yıl düzenleniyor.

2016 yılı uygulamasında 105 başvuru arasından yapılan değerlendirmeler sonucunda toplamda 31 bilim insanı ödül almaya hak kazandı.

Son Güncelleme : Evrim Yakut 10.02.2017 14:08