JAPMED’10
JAPMED’10 Japon–Akdeniz Uygulamalı Elektromanyetik Mühendislik Çalıştay’ı İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ev sahipliğinde 4–8 Temmuz 2017 tarihlerinde kampüsümüzde  gerçekleştirilecektir.

Çalıştay; 1999 yılında ilk olarak Atina’da başlamış ve sonrasında her iki senede bir sırasıyla Oita(Japonya, 2001), Atina (Yunanistan, 2003), Kahire (Mısır, 2005), Larnaca (Kıbrıs, 2007), Budapeşte (Macaristan, 2011), Atina (Yunanistan, 2013) ve Sofya’da (Bulgaristan, 2015) düzenlenmiştir.

Bu çalıştayın amacı, elektromanyetik malzemelerin kullanımında yeni fikir ve gelişmelerin oluşmasına, nanoteknoloji, biyomedikal mühendisliği, ulaşım, enerji ve çevre ile ilgili uygulamalar da dahil olmak üzere makro, mikro ve nano ölçeğe sahip malzemelerin geliştirilmesine, ve katılımcıların deneyimlerini paylaşmalarına teşvik etmektir.

Sempozyum Alt Başlıkları
  • Hesaplamalı elektromanyetik
  • Yenilenebilir enerji kaynakları ile üretim
  • Magnetohidrodinamik